زلزله ۴.۵ ریشتری در سمنان (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ۱۳ خرداد ۱۴۰۳) | تداوم گرما در استان تا پایان هفته رکورد پرواز‌های خارجی در فرودگاه بین المللی مشهد شکسته شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) پیش‌بینی وقوع رگبار و رعدوبرق در نقاط مختلف کشور (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) پایان عملیات اعزام حجاج خراسانی | خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به بیش از ۱۱ هزار زائر سرزمین وحی راز تبهکاری‌ها قاضی قلابی در مشهد برملا شد + عکس اعمال قانون۱۷۲۸ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد|۷۰نفر درتصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (۱۳ خرداد ماه ۱۴۰۳) ترافیک در محور‌های بزرگراهی مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) کشف خرس و ۴۷۴ پرنده قاچاق از داخل خودروی سمند بهترین جایگزین کشمش در آب دوغ خیار | فوت و فن خوشمزه شدن آب دوغ خیار مصرف پنیر باعث ضعف حافظه نمی‌شود! آغاز فرایند انتخاب بازنشستگان و مستمری‌بگیران نمونه حبوبات و سبزی‌ها با بدن ما چه می‌کند؟ این افراد نباید لب به سرکه سیب بزنند | طبع سرکه سیب سرد است یا گرم؟
سرخط خبرها

طراحی سامانه‌ای برای تشخیص بیماری‌های پوستی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

  • کد خبر: ۷۷۹۶۸
  • ۲۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۱
  • ۱
طراحی سامانه‌ای برای تشخیص بیماری‌های پوستی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد سامانه‌ای برای تشخیص بیماری‌های پوستی، طراحی کردند. این سامانه مبتنی بر اپلیکیشن تلفن همراه است.

به گزارش شهرآرانیوز، پزشکی از راه دور یا تله مدیسین؛ با استفاده از فناوری­‌های اطلاعاتی، ارتباط مستقیم بین پزشک و بیمار را برقرار می‌­کند و در تمام فعالیت‌­های پزشکی از جمله تشخیص و درمان بیماری‌ها کاربرد دارد.

یکی از کاربردهای پزشکی از راه دور در تشخیص و درمان بیماری‌­های پوست از راه دور است و اصطلاحاً به آن تله درماتولوژی گفته می‌­شود. در تله درماتولوژی تصاویر و اطلاعات بالینی مناسب می­‌تواند در تشخیص بیماری­های پوستی کمک کننده باشد. علاوه بر اینکه پزشکی از راه دور می‌­تواند منجر به صرفه‌جویی در هزینه‌ها شود در دوره اپیدمی بیماری‌­ها نیز بسیاری از خطرات مراجعات حضوری را کاهش می‌دهد.

به همین دلیل پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انجام یک طرح تحقیقاتی، یک سیستم تله‌درماتولوژی مبتنی بر اپلیکیشن تلفن‌همراه طراحی کردند و کارایی آن را با مراجعه حضوری به پزشک برای تشخیص بیماری‌های پوستی مقایسه کردند.

نتایج این بررسی نشان داد که بیماران اگر از پزشکی از راه دور و سامانه ارائه شده در این تحقیق برای تشخیص بیماری پوستی خود استفاده کنند، در حدود ۸۰ درصد از موارد، کیفیت تشخیص از راه دور با تشخیص به صورت مجازی یکسان خواهد بود.

بر همین اساس پژوهشگران این مطالعه پیشنهاد می‌کنند؛ در طراحی سامانه تشخیص از راه دور برای بیماری‌های پوستی علاوه بر اینکه باید به کیفیت عکس‌ها توجه خاصی شود؛ می‌بایست داده‌های کاملی نیز از بیماران دریافت شده و همراه با تصاویر برای پزشک ارسال شود تا پزشک قادر به انجام تشخیص دقیق‌تری باشد.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «طراحی، توسعه و ارزیابی یک سیستم تله‌درماتولوژی مبتنی بر اپلیکیشن تلفن‌همراه و مقایسه صحت آن با مراجعه حضوری به پزشک جهت تشخیص بیماری‌های پوستی» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و بهزاد کیانی، بیتا کیافر، شتیلا ترابی، حامد تابش، سهیل هشترخانی، صادق وهابی املشی و فاطمه مختارزاده یزدی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
saeed
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۰
0
0
این جملتونو نگاه کنین! جفتش یکیه ها. اموزش از راه رادور با مجازی فرقش چیه؟
""نتایج این بررسی نشان داد که بیماران اگر از پزشکی از راه دور و سامانه ارائه شده در این تحقیق برای تشخیص بیماری پوستی خود استفاده کنند، در حدود ۸۰ درصد از موارد، کیفیت تشخیص از راه دور با تشخیص به صورت مجازی یکسان خواهد بود.""
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->